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Situation 
 
In a regatta Appendix P, Special Procedures for Rule 42, applies unchanged. A boat is penalised 
the third time. The boat takes a two-turns penalty and continues racing. The boat is scored DNE 
for all races in the regatta.  
 
As required under rule P.3, the protest committee considered calling a hearing under rule 69.2(a). 
The committee decided not to call a rule 69 hearing after being convinced that the boat did not 
deliberately disobey the rule, but simply did not know the rule. 
 
Question 1 
 
May the boat sail the remaining races in the championship, even though her score will be DNE in 
each race? 
 
Answer 1 
 
No. 'Disqualification...from all races of the regatta' means that the boat is no longer eligible to 
take part in further races. When a boat knows that she is disqualified from a race, she shall not 
take part in it.   
 
Question 2 
 
If the answer to Question 1 is yes, what actions are available for the protest committee if the boat 
breaks a rule and is protested in a race where she is already scored DNE? 
 
Answer 2 
 
N/A 
 


